none

O klubu


Karate klub Koper je bil ustanovljen 16.12.2007 v Kopru na pobudo takratnega predsednika in glavnega trenerja kluba Marjana Mijatovića (mojster karateja 2.DAN). Na izredni skupščini, ki je bila 20.11.2010, je za novega predsednika bil izvoljen Mladen Railić (mojster karateja 2.DAN in vaditelj karateja), ki je prav tako postal glavni trener kluba. Novi predsednik je absolvent Fakultete za šport in še aktivni tekmovalec v Karate Zvezi Slovenije (KZS) pri kateri je že vrsto let tudi reprezentant. Osvajal je številne medalje tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Med njimi so najboljši rezultati: 11-kratni državni prvak Slovenije v različnih kategorijah, 5.mesto na Svetovnem prvenstvu za ekipo Slovenije, 3.mesto na Balkanskem prvenstvu posamezno. Na pobudo novega predsednika je bila podana prošnja na KZS za sprejem v članstvo. Karate klub Koper je bil sprejet v polnopravno članstvo na 3. redni skupščini KZS-ja, dne 23.12.2010. S tem so pridobili pravico vsi tekmovalci kluba, da nastopajo na tekmovanjih, ki jih organizira KZS v sodelovanju z WKF-om (Svetovno karate federacijo). Omenjena federacija je najštevilčnejša na Svetu v primeru števil držav, društev, klubov in tekmovalcev. Trener kluba je poleg Mladena še Milenko Railić (mojster karateja 6.DAN, Diplomirani karate trener). Milenko je ustvaril veliko uspešnih rezultatov v času svoje tekmovalne kariere. Poleg tega je zelo uspešen karate trener, ki je oblikoval številne uspešne karateiste, ki so se tekmovali za Slovensko reprezentanco in tudi osvajali mednarodna odličja. Do sedaj je vsak njegov tekmovalec ob njegovem vodstvu dosegel vsaj medaljo na državnem nivoju, kjer je danes velika konkurenca, saj imamo v Sloveniji vedno več karateistov z Evropskimi in Svetovnimi odličji.


Nameni in cilji kluba so:


  • ★ posredovati in razvijati pri svojih članih razvoj karakternih vrlin, kot so: ustvarjalni polet, občutek za delo v skupnosti, disciplina, samokritičnost, točnost in skromnost,

  • ★ skrbeti za množičnost in popularizacijo karate veščine med občani, predvsem med mladino ter jih po njihovi prostovoljni odločitvi pritegniti v članstvo,

  • ★ skrbeti za kvaliteto vrhunskih karateistov ter si prizadevati za dvig kvalitete le teh,

  • ★ vzgajati svoje člane v duhu fair playa,

  • ★ spodbujati strokovno izpopolnjevanje članov kluba in se zavzemati za štipendiranje in izmenjavo karate mojstrov doma in v tujini.

Član kluba lahko postane vsak, ki se ukvarja s karatejem ali je kako drugače pri svojem delu povezan s tem področjem. Članstvo v klubu je prostovoljno. Kdor želi postati član kluba mora upravnemu odboru predložiti pristopno izjavo, v kateri izrazi željo postati član kluba, se zaveže, da bo deloval v skladu s statutom kluba in plačal članarino.

Član kluba lahko postane pod enakimi pogoji tudi tuj državljan.


▲ Na vrh strani